Normal_zwolle

De Zwolse onderwijswethouder ziet een mogelijke verhuizing van de Theologische Universiteit van Kampen naar Zwolle wel zitten. Zijn stad is volgens hem een onderwijsstad die de komst van academisch onderwijs er goed bij kan hebben. Zo’n 150 studenten volgen momenteel een studie aan de TUK. Dit meldt De Stentor. 

De Theologische Universiteit overweegt een verhuizing. Dit kan zijn naar Zwolle of naar Utrecht. Onderwijswethouder René de Heer is met de universiteit in gesprek over een eventuele verhuizing naar zijn stad. “Wat heeft de TUK nodig om voor Zwolle te kiezen? Denk aan een vestigingslocatie en onderkomens voor studenten”, aldus De Heer over de gaande gesprekken.

Academisch klimaat Zwolle

Naast gesprekken heeft De Heer ook een onderzoek opgezet. Hij en zijn collega’s in het college van wethouders willen weten wat de mogelijkheden zijn voor een academisch klimaat in Zwolle en omstreken. Binnen dit onderzoek wordt ook gekeken naar de aansluiting met het huidige hogere onderwijs (hbo) en de bereidheid van maatschappelijke organisaties om stages en onderzoeken te bieden aan de nieuwe academische doelgroep. De 40.000 studenten die Zwolle nu telt studeren grotendeels aan Windesheim. 

Door: Nationale Zorggids