Normal_bussemaker__jet__foto__lachen__minister_van_onderwijs

Onderwijsminister Bussemaker spreekt op 31 augustus tijdens de Opening Academisch Jaar 2015-2016 van de Universiteit Utrecht. In haar toespraak gaat de minister in op haar toekomstplannen voor het hoger onderwijs, dat kleinschaliger en persoonlijker moet worden. Rector magnificus Bert van der Zwaan reikt tijdens de ceremonie twee Studentenprijzen uit: de scriptieprijs en de prijs voor bijzondere verdiensten 2015. Dat meldt Universiteit Utrecht.

“Studenten van nu, zullen als leiders van de toekomst complexe situaties tegenkomen waar meerdere waarheden mogelijk zijn. Snel schakelen én je verbinden met de context, wordt de standaard. To know what to do, when you don’t know what to do”, zegt Bussemaker. Vooraf aan de toespraak opent Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur, het Academisch Jaar in de Domkerk. Het thema van de middag is Dare to Dream. Universiteitshoogleraar Paul Schnabel, voorzitter van de lustrumcommissie, zal het lustrum aankondigen dat gevierd wordt in 2016. De Universiteit Utrecht bestaat dan 380 jaar.

De Opening Academisch Jaar is op maandag 31 augustus van 16:00 tot 17:15 uur in de Domkerk in Utrecht. Het evenement, inclusief de toespraken van Marjan Oudeman en minister Bussemaker, is vanaf 16 uur ook live te volgen via het videokanaal. Vooraf aan de Opening Academisch Jaar brengt minister Bussemaker een bezoek aan de vier zwaartekrachtprogramma’s waarvoor de Universiteit Utrecht penvoerder is, namelijk: Netherlands Center for Multiscale Catalytic Energy Conversion, Netherlands Earth System Science Centre, Cancer Genomics Centre Netherlands en Consortium on Individual Development. 

© Nationale Onderwijsgids