Logo_nwo_logo__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Permanente Nationale Commissie voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur benoemd. 12 leden nemen zitting in de commissie. Doel is het totaal aan grootschalige onderzoeksfaciliteiten die toegankelijk voor Nederlandse onderzoekers in kaart brengen. Dit meldt de NWO.

Daarnaast gaat de commissie na welke grootschalige onderzoeksfaciliteiten nog ontbreken. De bevindingen van de commissie worden vervolgens aan het bestuur van NWO doorgegeven, zodat deze het kan gebruiken om een strategisch advies over toekomstige investeringen op te stellen. De inventarisatie zal leidend zijn voor de update van de Nationale roadmap voor grootschalige wetenschappelijke infrastructuur. Ook adviseren de commissieleden over de infrastructuurbehoeften in de wetenschapsdomeinen alfa/gamma, leven/medisch en bèta/techniek. Er komt ook een advies over hoe het beste een nationale ICT-onderzoeksstructuur opgezet kan worden. 
 
De commissie is onderdeel van de Wetenschapsvisie 2025. Het NWO heeft de commissie in opdracht van het ministerie van onderwijs benoemd. Er is besloten om de leden permanent te benoemen omdat het doel van de commissie is om adviezen te geven over langdurige investeringskansen in wetenschappelijke infrastructuur. 
 
© Nationale Onderwijsgids