Normal_images

De TU Eindhoven en Tilburg University gaan verder met hun plannen om in 2016 een nieuwe Graduate School in ’s-Hertogenbosch op te zetten. De haalbaarheidsstudie wijst uit dat een nieuwe masteropleiding op het gebied van Data Science en ondernemerschap veel kans van slagen heeft. De nieuwe opleiding zal ruimte bieden aan enkele honderden studenten. Dit meldt Tilburg University. 

Uit de studie blijkt dat zowel studenten en bedrijven als de gemeente ‘s Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant zeer geïnteresseerd zijn. Er blijkt een groeiende behoefte aan multidisciplinair opgeleide professionals die ondernemend en leidend zijn en data als innovatieve kracht kunnen inzetten. 

De gemeente ‘s Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant zijn bovendien bereid om in het project te participeren. De Bossche raadscommissie stemde maandag al in met een krediet van 2,5 ton voor de voorbereidingskosten. De universiteiten willen voor de zomer een definitief antwoord op alle vragen over huisvesting, onderwijsaccreditatie voor de opleidingen en de financiering van het project.
 
De toekomstige Graduate School is onderdeel van een groter plan met een breder opleidingsportfolio op het gebied van Data Science, waaronder een nieuwe bachelor opleiding en een aantal masteropleidingen aan beide universiteiten. De opleiding in Den Bosch krijgt een masterstudie Data Science Entrepreneurship, die door beide universiteiten wordt verzorgd en zich onderscheidt door de focus op ondernemerschap. Verder biedt het plaats aan een ontwerpersopleiding en ruimte voor wetenschappelijk onderzoek en promotiemogelijkheden. De Bossche vestiging biedt daarom faciliteiten voor startende ondernemers en hun nieuwe technologie. Daarnaast zullen er seminars en cursussen voor het bedrijfsleven worden georganiseerd. 
 
© Nationale Onderwijsgids