Normal_tue_technische_universtiteit_eindhoven_1

De Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft professor Frank Baaijens benoemd tot rector magnificus. Baaijens volgt per 1 mei 2015 professor Hans van Duin op. Van Duin neemt op de verjaardag van de universiteit op 30 april afscheid van de TU/e.

Baaijens is hoogleraar Soft Tissue Biomechanics and Tissue Engineering. Daarnaast vervult hij verschillende leidinggevende functies. Zo is hij nu nog vicedecaan van de faculteit Biomedische Technologie en wetenschappelijk directeur van diverse onderzoeksprogramma's van de TU/e.

De hoogleraar noemt de benoeming tot rector magnificus een grote uitdaging en voelt zich vereerd dat de keuze op hem is gevallen. “De TU/e is een betrokken universiteit die talent en kwaliteit koestert, een instituut dat midden in de samenleving staat. Sterk in onderwijs, sterk in onderzoek en sterk in industriële samenwerking. Ik kijk er naar uit samen met de hele TU/e gemeenschap deze sterktes verder uit te bouwen, onze internationale positie te versterken en de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken”, aldus Baaijens.

© Nationale Onderwijsgids