Logo_logo_tilburg_university

Jon van Rooijen en Koen Gerrits hebben op 9 september respectievelijk de Fujifilm en de Menlo Best Thesis Award 2014 ontvangen. Jon van Rooijen schreef de beste scriptie voor de masteropleiding Strategic Management en Koen Gerrits voor de masteropleiding Supply Chain Management. De prijzen bestaan uit een oorkonde en een geldbedrag van € 500,-. Dit meldt Tilburg University. 

Jon van Rooijen studeerde af met de scriptie The Experience Threshold in Alliances and Acquisitions: A Comparison of Different Alliance and Acquisition Types. Hierin onderzocht hij de invloed van ervaring op het presteren van allianties en acquisities. Uit zijn onderzoek blijkt dat de waarde van ervaring na een bepaald punt afneemt, maar bij allianties wordt dit punt later bereikt dan bij acquisities. De jury van de Fujifilm Best Thesis Award, onder leiding van prof.dr. S.W. Douma, was onder de indruk van de kwaliteit van het onderzoek: “Het onderzoek kan zowel voor de theorie als voor de praktijk van grote waarde zijn, en dat is ideaal voor een masterscriptie.”
 
Koen Gerrits, winnaar van de Menlo Best Thesis Award, studeerde af met de scriptie Improving Transportation Performance Using Supply Chain Collaboration: A Case Study of the Transportation in the Plant Network of FrieslandCampina. Gerrits deed bij FrieslandCampina onderzoek naar de invloed van samenwerking op het presteren van de transportfunctie van het bedrijf en laat zien dat informatie daarbij een sleutelrol vervult. De jury, onder leiding van dr. A.A.C.J. van Oijen, was niet alleen lovend over de grondige analyse, maar ook over de praktijkgerichte aanbevelingen.
 
© Nationale Onderwijsgids