Normal_rsm_erasmus_universiteit_rotterdam

De Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit heeft Marius van Dijke benoemd tot bijzonder hoogleraar gedragsethiek. Hij ontvangt de leerstoel Behavioural Ethics vanwege het Erasmus Trustfonds. Van Dijke zal onderzoek doen naar gedragsethiek en integer leiderschap, meldt de universiteit.

“Ethische uitdagingen horen bij de basiszorgen van organisaties, managers en leiders,” zegt Van Dijke. “Met deze leerstoel proberen we ons begrip te vergroten over hoe mensen ethiek en moraliteit beoordelen, interpreteren en ervaren als ze beslissingen maken, relaties aangaan en als ze een doeltreffende en transformerende werkomgeving willen creëren.”

De leerstoel moet het onderzoek in gedragsethiek bevorderen. De focus zal met name liggen op individueel dat onderworpen is de algemeen geaccepteerde moraal. Daarbij zal Van Dijke zich richten op thema's als macht als stimulans van ethisch of onethisch gedrag, sociale rechtvaardigheid en de rol van intuïtie en morele oordelen en gedrag.

© Nationale Onderwijsgids