Betainutrecht.nl, Website Universiteit Utrecht, Studiekiezerssite

UTRECHT - Betainutrecht.nl, de nieuwe website voor studiekiezers van bètaopleidingen aan de Universiteit Utrecht, scoort goed op zijn gebruikersvriendelijkheid bij middelbare scholieren. Ook is de site duidelijk en overzichtelijk.

De website is bedoeld om leerlingen uit het voortgezet onderwijs te ondersteunen in hun studiekeuzeproces. Voor de ontwikkeling van de site is met veel leerlingen gesproken over hun wensen en eerdere ervaringen met studiekiezerssites. Daaruit kwam naar voren dat scholieren graag een eenvoudige vergelijkingssite willen, waarop ook beroepsperspectieven aan bod komen.

Op de website kunnen leerlingen twee of drie opleidingen selecteren om te vergelijken, waarbij zij ook objectieve informatie over zaken als studententevredenheid en contacturen te zien krijgen. Daarnaast biedt de website een visueel overzicht van de verschillende opleidingen en hoe deze in relatie tot elkaar staan.

De site sluit aan bij wensen van studentenorganisaties en van de overheid voor meer transparantie in de informatie over opleidingen. Universiteit Utrecht is daarom van plan de site uit te breiden en zo het hele opleidingenaanbod te behandelen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem