Herman Broerenschool gaat samen met de Strandwacht verder op nieuwe locatie

De Herman Broerenschool in Westland zal binnenkort verhuizen naar een pand aan de Hazelaarstraat in Monster. Na een verplaatsing van de Taalklassen ontstond er ruimte op de locatie in Monster. De school voor speciaal onderwijs, met ongeveer 65 leerlingen, kan binnenkort van start op de nieuwe locatie. Dat meldt Rodi.nl. 

De huidige leerlingen krijgen na de verhuizing veel meer ruimte. Maar de Herman Broerenschool gaat nu ook samen met de Strandwacht, ook een school voor speciaal onderwijs. “De behoefte aan gespecialiseerd onderwijs groeit, en deze stap zal gaan helpen om wachtlijsten tegen te gaan”, stelt het college van B en W van de gemeente Westland.

Onderhoud 

De tijdelijke lokalen aan de Rijnweg worden vervangen voor nieuwere varianten. Ook is er veel onderhoud nodig aan het nieuwe pand. Dit is wel nodig om beide scholen samen te brengen op één plek en om de leeromgeving zo goed mogelijk te maken.

Tweede kwartaal van 2024

De Herman Broerenschool zal naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2024 verhuizen naar het nieuwe pand.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk