Vader probeert speeltoestellen te regelen voor leeg schoolplein

Kinderen die op het Heliomare De Ruimte in Heerhugowaard zitten hebben geen leuk schoolplein, want daar is geen geld voor. Na de verhuizing van de school van Bergen naar Heerhugowaard was er niet meer genoeg geld over voor speeltoestellen. Op dit moment is het schoolplein nog een kale vlakte. Vader van een van de leerlingen vond dat het zo niet langer kon. Hij startte een inzamelingsactie om een speeltuin te kunnen realiseren. Dat meldt NH Nieuws. 

Op de school in Heerhugowaard zitten rond de vierhonderd kinderen met een mentale of lichamelijke beperking. Vanwege de oorlog in Oekraïne waren de bouwkosten voor het nieuwe pand toegenomen en een aantal sponsoren hadden zich teruggetrokken. 

Inzamelingsactie 

Leo besloot om zelf geld in te zamelen voor speeltoestellen. Dit deed hij met behulp van vrienden, familie, kennissen en zakelijke relaties. Na een week staat de inzamelingsactie op ruim 22 duizend euro. In totaal wil Leo negentigduizend euro ophalen. 

Speeltoestellen 

De speeltoestellen voor kinderen met een beperking zijn dan ook vaak duurder dan normale speeltoestellen. “Een schommel met een speciale valvloer kost bijvoorbeeld al tienduizend euro”, aldus Leo. De speeltoestellen hebben ook allemaal een speciaal keurmerk nodig qua veiligheid. 

Op dit moment staat er alleen nog maar een gedoneerde watertafel op het schoolplein van de school. Leo wil echter een voetbalveldje aanleggen, voor de buitengymles. “Verder meer speeltoestellen, een schommel, een glijbaan en dingen zoals fietsjes.” 

Benefietavond 

Leo hoop dat hij voor de start van de bouwvak het geld bij elkaar heeft. Dan kan het schoolplein klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. Mocht dat niet lukken, dan organiseren hij in oktober ook nog een benefietavond. “Ik ken best wel wat zangers en dj’s, dus zo kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk