Normal_kinderen__dansen

Meer dan 150 kinderen uit het basisonderwijs en speciaal onderwijs dansen op maandag 5 februari aanstaande mee in een voorstelling van Introdans in theater Amphion in Doetinchem. Het dansgezelschap uit Arnhem hoopt dat de kinderen zullen opleven van de voorstelling doordat ze laten zien wat ze allemaal kunnen. Dat meldt Omroep Gelderland.

In plaats van dat hun beperkingen zichtbaar worden, staan de kinderen centraal om in het zonnetje te worden gezet. De kinderen wordt geleerd om hun bijzondere vaardigheden te herkennen en te benutten. De leerlingen zijn al een tijdje druk aan het oefenen voor de voorstelling, die de naam Specialité de la Maison heeft. Introdans werkt daarbij samen met De Onderwijsspecialisten, een scholenkoepel voor speciaal onderwijs.

Het publiek wordt tijdens de dansvoorstelling door de kinderen meegenomen in de wereld van eten. Introdans vergelijkt de voorstelling met “een dansende menukaart of een avontuur in een swingend restaurant.” De voorstelling belooft een mooie mix van leerlingen te worden, omdat er dus zowel kinderen uit het reguliere basisonderwijs als speciaal onderwijs meedoen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids