Normal_normal_portretfoto-dekker

Volgens staatssecretaris Dekker van Onderwijs is de voorgenomen sluiting van de locatie Den Bongerd van middelbare school het Hooghuis verantwoord. Dit schrijft Dekker in antwoord op Kamervragen van SP-leden Lilian Marijnissen en Peter Kwint, die van mening zijn dat er onvoldoende draagvlak is voor de sluiting onder ouders, leerlingen en personeelsleden. 

Op de kleinschalige schoollocatie in Oss zitten leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Eerder dit jaar werd bekend dat de reguliere middelbare school het Hooghuis deze vorm van passend onderwijs wil overnemen. Het speciaal opgerichte actiecomité ‘Den Bongerd moet blijven’ en de SP zijn bang dat het weghalen van die kleinschaligheid en ondersteuning de veiligheid van de kwetsbare kinderen aantast.
 
Volgens Dekker zijn ouders, leerlingen en personeel in een vroeg stadium betrokken bij het voornemen en de besluitvorming over de sluiting. “Ouders, leerlingen en personeel van Het Hooghuis geven via de medezeggenschap advies bij de totstandkoming van het besluit. Een aantal gespecialiseerde docenten is daarnaast ook betrokken geweest bij de uitwerking. De MR-geledingen van de verschillende locaties van Hooghuis werden gedurende het proces geïnformeerd, net als de gemeente.”
 
Ddekker vindt niet dat de medezeggenschap instemmingsrecht moet krijgen bij de sluiting van een school. Hij blijft erbij dat hij het adviesrecht voldoende vindt. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids