Normal_normal_normal_12819fb9-da0c-4ea7-b5de-94234a0e90fd

Op 8 oktober 2016 wordt voor de derde keer The Blind Run georganiseerd. Tijdens dit unieke hardloopevenement lopen de deelnemers het parkoers in duo's af, bestaande uit een persoon die kan zien en een persoon die blind of geblinddoekt is. De duo's zijn met een kort lint met elkaar verbonden. Doel van het evenement is zo veel mogelijk geld inzamelen voor blinde en slechtziende kinderen. Dat meldt The Blind Run.

In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend, waaronder 3.000 kinderen. Het hardloopevenement vindt dit jaar plaats op het terrein van Bartiméus in Doorn. De deelnemers laten zich sponsoren voor het aantal rondes dat zij lopen of voor een vast bedrag. Al dit geld wordt ingezameld voor kinderen die blind of slechtziend zijn. Met het geld wordt ervoor gezorgd dat blinde kinderen digitale hulpmiddelen krijgen zodat ze op school hun talenten kunnen ontwikkelen.

Vorig jaar werden meer dan 500 gesponsorde kilometers afgelegd wat een totaalbedrag van 19.472 euro opleverde. Inschrijven voor The Blind Run 2016 kan hier.

© Nationale Onderwijsgids