Normal_blindenstok_blind_slechtziend

Deze week viert Visio Onderwijs Breda haar 50-jarig bestaan. Visio Onderwijs Breda is een school voor leerlingen met een visuele en verstandelijke beperking. Voor de leerlingen is een feestweek georganiseerd, terwijl belangstellenden de open dag kunnen bezoeken, meldt Visio Onderwijs Breda.

Op zaterdag 4 juni wordt de open dag georganiseerd. Ter ere van het 50-jarig bestaan wordt op de open dag om 12 uur een kunstwerk van kunstenaar Gijs Moonen onthuld. “Hij heeft dit interactieve kunstwerk speciaal ontworpen en gemaakt voor onze leerlingen. Zij kunnen het kunstwerk ontdekken met hun handen, ogen en oren”, vertelt schoolleider Rachel Kemperman.
 
Om het jubileum te vieren is er een hele feestweek voor de leerlingen. Elke dag heeft een ander feestthema zoals: de Oudhollandse dag, de interculturele dag en de dag van de toekomst. Ook gaan de leerlingen een dag op schoolreis. Rachel: “Ik ben ontzettend trots op onze school, die wij samen met leerlingen, ouders, medewerkers en vrijwilligers maken tot een school waar iedereen zich thuis voelt en waar voor elke leerling een perspectief is. Het is heel mooi om te zien hoe leerlingen uitgedaagd worden en stapjes maken in hun ontwikkeling, zodat ze zo goed mogelijk voorbereid worden op hun toekomst!”
 
Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een andere beperking hebben. 
 
© Nationale Onderwijsgids