Normal_rss_entry-9225

De school voor speciaal onderwijs De Ambelt gaat haar deuren sluiten. De school bestaat uit vijftien vestigingen in het midden en oosten van het land. Ongeveer 2100 leerlingen volgen onderwijs bij De Ambelt. Door de invoering van het passend onderwijs zijn de leerlingenaantallen te ver terug aan het lopen. Dit meldt RTV Oost.

De Ambelt wil uiterlijk augustus 2017 ophouden te bestaan. Door het passend onderwijs dreigen de scholen voor speciaal onderwijs te klein te worden voor goed onderwijs, aldus een woordvoerder.

Voor augustus 2017 wil de school een groot deel van haar 2100 leerlingen onderbrengen in het reguliere onderwijs. Er werken ongeveer 600 medewerkers bij de scholen. De Ambelt wil twee onderwijsexpertise centra voor speciaal onderwijs in Zwolle en Apeldoorn oprichten. Op de andere locaties moet een overdracht naar partners op lokaal niveau plaatsvinden. De Ambelt probeert hierbij zoveel mogelijk medewerkers mee te verhuizen naar deze lokale partners.

De andere locaties in onder meer Meppel, Hardenberg en Nunspeet gaan dicht. Door leerlingen en personeel over te dragen aan partnerscholen waarmee al wordt samengewerkt blijft specifieke ondersteuning in de regio behouden, aldus een woordvoerder. 

© Nationale Onderwijsgids