Logo_special_heroes_handicap

In de maanden september en oktober wordt op verschillende scholen voor speciaal onderwijs de Special Heroes Experience georganiseerd. Hierbij krijgen de leerlingen de kans om kennis temaken met sporten die ze nog niet kennen of hun vaardigheden van bekende sporten te vergroten. Dat meldt Special Heroes. 

Bij de Special Heroes Experience krijgen de scholen een dag(deel) verschillende sporten waarbij leerlingen kunnen ervaren welke sport(en) ze leuk vinden. De scholen organiseren de experience samen met verschillende sportaanbieders. Het uiteindelijke doel is om de leerlingen blijvend aan sportactiviteiten te laten deelnemen, doordat zij bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging.

Special Heroes zet zich in voor leerlingen van het speciaal onderwijs door hen sport- en beweegactiviteiten te bieden. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Inmiddels hebben 40.000 leerlingen van 380 scholen meegedaan aan het sportstimuleringsprogramma. Zo'n 80 procent van de deelnemende scholen heeft het programma behouden in het schoolbeleid. 

© Nationale Onderwijsgids