Normal_rugzak_kind

Venray zal niet medio 2016 de zogeheten Talentencampus openen. Op de campus zal speciaal onderwijs aangeboden worden en komt een peuterspeelzaal en een kinderopvang. Wethouder Matijn van der Putten denkt dat de Talentencampus pas in het schooljaar 2017/2018 haar deuren kan openen. Dit meldt Peel en Maas. 

De Talentencampus moet een nieuwe school in Venray worden waar kinderen van 0 tot 12-13 jaar hun onderwijs gaan volgen. Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie alle expertises en voorzieningen onder een dak gaat samenvoegen die nodig zijn om ieder kind passend onderwijs en opvang te bieden. Het motto van de Talentencampus is daarbij ´Gewoon als het kans, speciaal als het moet´.  

Leerlingen van speciale basisschool Focus en van speciaal Onderwijsgroep Buitengewoon (eerder SSONML) zullen hun onderwijs gaan volgen in de Talentencampus. Deze scholen zijn momenteel in Geijsteren gevestigd, in de voormalige basisschool van deze plaats. 

Nu is gebleken dat de Talentencampus niet medio 2016 in gebruik genomen kan worden. De gemeenteraad stelt dat ze pas begin 2016 een besluit kan nemen. De leerlingen moeten dus een jaar langer in de dependance in Geijsteren blijven.

© Nationale Onderwijsgids