Normal_leerlingenvervoer_bus543

De komende twee jaar wordt het leerlingenvervoer in Leusden en Soest verzorgd door Connexxion. Op het gemeentehuis in Soest is donderdag het contract getekend door de Connexxion en de gemeente. Dat meldt RTV Utrecht.

De afgelopen jaren werd het leerlingenvervoer gedaan door concurrerende bedrijven, zoals Klomp en Gomes. Met ingang van 1 augustus wordt Connexxion verantwoordelijk voor het vervoer van leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan of een beperking hebben. In Soest gaat het om ongeveer 250 leerlingen en in Leusden om zo'n 100 leerlingen.

In Nederland zijn er zo'n 80.000 leerlingen die elke dag afhankelijk zijn van leerlingenvervoer. Kinderen met een beperking of gedragsproblemen zijn vaak afhankelijk van het leerlingenvervoer dat door de gemeente wordt geregeld. Onlangs bleek dat dit vervoer vaak als slecht wordt ervaren, waar de kinderen regelmatig de dupe van zijn. De leerlingen zouden vaak moe in de klas zitten en daardoor de lessen moeilijk kunnen volgen. Sommige leerlingen zouden zelfs niet meer naar de best passende school kunnen, omdat er geen vervoer beschikbaar is. Tjitske Siderius, SP-Kamerlid, wil dat gemeenten kiezen voor het vervoer dat het beste is voor de leerling en wil dat onderzocht wordt of scholen zelf het vervoer kunnen gaan regelen.

© Nationale Onderwijsgids