Normal_leerlingen_op_athletic_champs

Op donderdag 9 juli namen 240 leerlingen van drie scholen van De Onderwijsspecialisten deel aan de eerste editie van Special Heroes Athletic Champs. Leerlingen van De Ommezwaai in Arnhem, De Fonkel in Ede en De Vaart in Oosterbeek konden op dit atletiekevenement meedoen aan verschillende onderdelen. Dat meldt De Onderwijsspecialisten.

Leerlingen konden al hun energie kwijt op de onderdelen hoogspringen, sprinten, kogelstoten, vortex werpen (een variant op speer gooien) en ver springen. De mascotte van de Europese kampioenschappen atletiek 2016, ADAM, was aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. ADAM is het symbool van het EK atletiek dat volgend jaar in Amsterdam gehouden wordt. Met Special Heroes Athletic Champs werd een intensief trainingsprogramma afgesloten waar de leerlingen van het speciaal onderwijs aan hebben deelgenomen. Drie atletiekverenigingen uit de regio, Pallas’67, Ciko’66 en VAV, gaven hiervoor clinics op de scholen, ter voorbereiding op de Athletic Champs.

Het doel van Special Heroes Athletic Champs is om de leerlingen met gedrags-, ontwikkelings- en/of psychiatrische problemen intensief kennis te laten maken met de sport. De leerlingen hebben vaak moeite om bij een sportclub te komen en/of te blijven. Door de werkwijze van Special Heroes maakt de leerling op een positieve manier kennis met sport waardoor de stap naar de vereniging eenvoudiger wordt. Special Heroes heeft samen met de scholen van De Onderwijsspecialisten, de verenigingen, het CIOS en de Atletiekunie deze dag georganiseerd. 

© Nationale Onderwijsgids