Normal_0b15b04dd3b7fe3dfea912ef2ea5d3d8

Tijdens een bijeenkomst voor ouders van leerlingen van speciale school 't Nijrees in Almelo kwamen hevige emoties vrij. De ouders zijn erg teleurgesteld en verdrietig dat de school zo goed als zeker zal sluiten. Ook vinden de ouders dat er nog te veel onduidelijk is over wat er met de docenten en 280 leerlingen gaat gebeuren. Dit meldt RTV Oost.

Orthopedagogisch didactisch centrum 't Nijrees is een school voor voortgezet onderwijs voor kinderen met een leerachterstand of gedragsproblemen. De school maakt onderdeel uit van Stichting Samenwerkingsverband VO-SVO. Nu het Passend onderwijs is ingevoerd, verwacht de directie dat het niet langer mogelijk zal zijn om de activiteiten van 't Nijrees voort te zetten. Daarom heeft het bestuur het voornemen bekend gemaakt om de school vanaf augustus 2016 te sluiten.

Ouders hebben geschokt gereageerd. Voor hen kwam het besluit onverwacht. Volgens Janine Olde Heuvel van de ouderraad kwamen alle emoties over de sluiting tot uiting op de speciale ouderbijeenkomst. Olde Heuvel noemde het teleurstellend dat er geen bestuursleden van het samenwerkingsverband op de bijeenkomst aanwezig waren. Veel ouders vinden dat de school slecht communiceert over de voorgenomen plannen. De onzekerheid die hieruit voorkomt, zorgt voor veel onrust bij de kwetsbare leerlingen, zeggen de ouders.

De ouders hopen dat er een alternatief komt voor de leerlingen die nu naar 't Nijrees gaan. Voor veel van de leerlingen is doorstromen naar het reguliere onderwijs geen optie. De Tweede Kamerfractie van de SP trekt zich de zorgen van de ouders aan. De partij heeft aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs gevraagd uit te zoeken wat er gedaan kan worden om de leerlingen te helpen na sluiting van de school.

© Nationale Onderwijsgids