Normal_taal__kind__taal_leren__boek

Kentalis biedt nu ook in Rijswijk behandeling aan peuters, kleuters en kinderen, die moeite hebben met praten en taal. Zij hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS).Ter gelegenheid van de opening van de groepen vroegbehandeling en naschoolse behandeling, en het 225-jarig bestaan van Koninklijke Kentalis, wordt woensdag 10 juni in Rijswijk het mini-symposium 'De ontwikkeling van taal en spraak, een bijzonder verhaal' gehouden.

Tijdens dit mini-symposium praat Kentalis professionals bij over de ontwikkelingen op het gebied van spraak, taal en communicatie. Er wordt een lezing gehouden over de symptomen en behandeling van taalontwikkelingsstoornissen (TOS). Hierna kan een keuze worden gemaakt uit vier workshops: Meertaligheid, Vroegbehandeling voor jonge kinderen met TOS, Naschoolse groepsbehandeling maakt kinderen met TOS communicatief en sociaal-emotioneel sterker en Floorplay (een en op spel gebaseerde methodiek, waarbij rekening wordt gehouden met de interesse en ontwikkeling van het kind).

Het is mini-symposium is woensdag 10 juni van 16.00 tot 20.00 uur in het gebouw van Kentalis De Voorde in Rijswijk. Daar zijn ook groepen vroegbehandeling en naschoolse behandeling van Kentalis gevestigd. De kinderen komen niet alleen uit Rijswijk, maar uit de hele omgeving naar deze locatie. Voor het mini-symposium is accreditatie voor logopedisten aangevraagd. Meer informatie over de workshops en aanmelding is te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids