Normal_0b15b04dd3b7fe3dfea912ef2ea5d3d8

Orthopedagogisch didactisch centrum 't Nijrees in Almelo gaat sluiten. 't Nijrees biedt speciaal onderwijs aan op vmbo- en havo-niveau. De sluiting van de school staat gepland voor medio volgend jaar. Dit meldt Tubantia.

't Nijrees maakt nu nog deel uit van het samenwerkingsverband van middelbare scholen en AOC Oost in de regio Almelo. Leerlingen die door een beperking niet goed functioneren op een reguliere school kunnen worden doorverwezen naar 't Nijrees. Vaak gaat het dan om beperkingen als dyslexie, faalangst, ADHD, een vorm van autisme, motorische problemen of sociaal-emotionele problemen. Op 't Nijrees krijgen leerlingen de begeleiding die nodig is om een diploma vmbo/havo te halen.

De school bestaat inmiddels enkele decennia en telt nu zo ongeveer 280 leerlingen. Met de komst van het Passend Onderwijs, zullen de meeste van deze leerlingen echter een plek krijgen in het reguliere onderwijs. Hierdoor is het voortbestaan van 't Nijrees niet langer haalbaar. De precieze sluitingsdatum van de school is nog niet bekend.

© Nationale Onderwijsgids