Logo_download
Er komt misschien een school voor speciaal basisonderwijs in Weesp. Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs en de gemeente kijken momenteel samen of de komst van de school mogelijk is. Dit meldt het WeesperNieuws. 
 
Volgens wethouder Peter Eijking moet eind september duidelijk zijn of de school er komt of niet. Ook moet dan duidelijk worden op welke termijn de plannen zouden kunnen worden uitgevoerd. Het onderzoek naar de mogelijkheid om een speciale basisschool te openen is al een tijdje gaande.
 
Er wonen ongeveer 60 kinderen in Weesp die gebruik maken van speciaal onderwijs. Deze kinderen reizen momenteel naar speciale scholen in de omgeving, zoals bijvoorbeeld in Hilversum of Bussum. Met het gemeentelijk leerlingenvervoer, bestaande uit een abonnement voor het openbaar vervoer of met busjes en taxi's, reizen de leerlingen iedere dag op en neer. Als er een speciale school in Weesp zou komen, zou dit niet alleen prettig zijn voor de kinderen en hun ouders, maar het zou de gemeente ook een aanzienlijke besparing op het schoolvervoer opleveren. 
 
© Nationale Onderwijsgids