Normal_leerlingenvervoer_speciaal_onderwijs
In ieder geval 106 leerlingen uit Gorinchem hebben op maandag hun eerste schooldag van het jaar gemist. De leerlingen zijn afhankelijk van leerlingenvervoer. Vrijdag hoorden de ouders dat er geen vervoerder was om hun kind naar school te brengen. Dit meldt RTV Rijnmond. 
 
Het leerlingenvervoer is onder meer bedoeld om kinderen naar het speciaal onderwijs te brengen. De aanbesteding van het leerlingenvervoer in de gemeente Gorinchem vond onlangs plaats. Dit proces verliep niet bepaald vlekkeloos. Eén van de vervoerders spande een kort geding aan omdat de aanbesteding niet transparant zou zijn verlopen. Daarop besloot de gemeente Gorinchem voorlopig geen lange contracten af te sluiten, maar afspraken met vervoerders te maken tot het einde van 2014. Afgelopen vrijdag bleek echter dat er geen vervoerder was om de kinderen op de eerste schooldag van het jaar op te halen en naar school te brengen. 
 
De gemeente Gorinchem heeft Connexxion in allerijl ingeschakeld, maar het was logistiek niet mogelijk om binnen 48 uur vervoer en chauffeurs voor de naar schatting 32 routes te regelen. Een woordvoerder van Connexxion schatte dat er voor 20 routes geen alternatief werd gevonden. In ieder geval 106 leerlingen moesten daarom noodgedwongen thuisblijven op hun eerste schooldag. Connexxion verwacht op dinsdag en woensdag taxi's te hebben geregeld om deze leerlingen naar school te brengen. 
 
© Nationale Onderwijsgids