Logo_sp

Tweede Kamerlid Emile Roemer van de SP bezoekt vandaag diverse scholen voor speciaal onderwijs in Enschede. Zijn bezoek is naar aanleiding van het Passend onderwijs. De SP is tegenstander van dit nieuwe onderwijssysteem. Dit meldt RTV Oost.

De wet op Passend onderwijs is per 1 augustus dit jaar ingegaan. Volgens dit nieuwe stelsel moeten kinderen die speciale ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk toch in het reguliere onderwijs aangenomen worden. De SP is hierop tegen. De partij vreest dat het de zogeheten zorgleerlingen geen goed zal doen om les te krijgen op een 'gewone school'.

De SP is van mening dat elk kind recht geeft op onderwijs dat past. Voor kinderen die moeilijk leren, een handicap of beperking hebben of anderszins speciale begeleiding nodig hebben, is dat het speciaal onderwijs vindt de partij. Maar de overheid wil op het speciaal onderwijs bezuinigen. De SP denkt dat het opnemen van grotere groepen hulpbehoevende kinderen in het reguliere onderwijs averechts zal werken.

De SP wil van het speciaal onderwijs in de praktijk de ervaringen horen met passend onderwijs. Roemer gaat daarom  zelf op bezoek, samen met Kamerlid Tjitske Siderius uit Zwolle en gemeenteraadslid Annelies Futselaar uit Enschede. Het drietal zal langsgaan bij Opleidingscentrum Het Roessingh, basisschool Het Lang, het Bonhoeffer College, De Werkplaats en het Panta Rhei College.

© Nationale Onderwijsgids