Normal_twee_geiten_in_een_hok

Zorgboerderij Erve Remerman en twee scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen uit Hengelo zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. De scholen en de boerderij willen een nevenlocatie realiseren op het erf van de boerderij in Denekamp. Dit meldt NieuweOogst.nu

De scholen, speciale basisschool 't Lemenschoer en VSO Korhoen voor voortgezet speciaal onderwijs, willen op het boerenerf uitbreiden tot drie klassen met elk zes kinderen. Afgelopen schooljaar kregen al vijf kinderen met gedragsproblemen van 't Lemenschoer les op de zorgboerderij. Een leerkracht op van de basisschool werkt ook als begeleider op de zorglocatie.

De ervaringen van het afgelopen jaar zijn positief. “De boerderij geeft de kinderen rust in hun hoofd, ze kunnen beter leren”, zegt zorgboerin Ellen Loohuis. Veel van de kinderen hebben al op vier of vijf andere scholen gezeten. Volgens Loohuis zijn deze kinderen helemaal overvraagd. “Door hen hier onderwijs aan te bieden, proberen wij hen uit de zorg te houden.”

Erve Remerman is een zorgboerderij voor kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen. Ze worden volledig betrokken in het boerderijleven. De boerderij houdt kleinvee zoals kippen en konijnen maar er zijn ook paarden en geiten.

© Nationale Onderwijsgids