Logo_sp

De SP maakt zich zorgen over de invoering van de wet op passend onderwijs. De partij zegt veel signalen te krijgen van bezorgde ouders en docenten die bang zijn dat veel kinderen straks buiten de boot vallen. Tweede Kamerlid Tjitske Siderius van de SP vraagt ouders van zorgleerlingen om positieve en negatieve ervaringen te melden. Dit meldt Telegraaf.

Met de invoering van het passend onderwijs is er straks in het speciaal onderwijs voor veel minder kinderen een plek. Kinderen met een beperking of chronische ziekte moeten zo veel mogelijk naar het reguliere onderwijs. “Ik maak mij zorgen over deze plannen”, zegt Siderius. “Het is immers maar de vraag of een kind het redt op een 'gewone' school. Daarbij krijgen leerkrachten te maken met grotere klassen en met kinderen die heel andere vormen van zorg en begeleiding nodig hebben.”

Siderius heeft een vragenlijst op de website van de SP gezet. Ze hoopt dat ouders van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, deze lijst zullen invullen. Met de reacties hoopt de partij een beter beeld te krijgen van de gevolgen van de kabinetsplannen. Bij de start van het nieuwe schooljaar wil de SP ook leraren vragen naar hun ervaringen met het nieuwe onderwijssysteem.

© Nationale Onderwijsgids