Logo_vijverhof

De dependance van de Vijverhofschool uit Venlo wordt tijdelijk gevestigd in het gebouw van basisschool Sint Willibrordus in Geijsteren. Het pand komt vanaf de zomervakantie leeg te staan vanwege de op 1 augustus intredende fusie van Sint Willibrordus met De Peddepoel in Wanssum. 

Over de nevenvestiging van de Vijverhofschool uit Venlo heerst al tijden onduidelijkheid. Vorig jaar werd door de gemeenteraad ingestemd met de komst van de vestiging, waarna ook het ministerie van Onderwijs toestemming gaf. Het is de bedoeling dat de vestiging in de gemeente Venray geopend wordt, maar er is tot op heden geen geschikte locatie gevonden. Getracht wordt een locatie te vinden met aansluiting bij een reguliere basisschool met het oog op passend onderwijs.  
 
Het schoolbestuur SSONML (Stichting Speciaal Onderwijs Noord- en Midden-Limburg) heeft plannen om ook de leerlingen van Het Poortje en Mytylschool Ulingshof naar school te laten gaan in Geijsteren. Binnenkort wordt er in het dorp een bewonersavond georganiseerd.
 
© Nationale Onderwijsgids