Logo_oranjeschelp

De Oranjeschelp, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een  verstandelijke of meervoudige beperking in Veenendaal, krijgt op 1 januari 2014 een ander bestuur. De school wordt ondergebracht bij De Onderwijsspecialisten, bestuur voor 20 scholen voor speciaal onderwijs in de regio’s Arnhem, Zuidwest-Veluwe, Liemers, Achterhoek en Stedendriehoek.

Met de overdracht aan De Onderwijsspecialisten kunnen de leerlingen van De Oranjeschelp in de toekomst beter profiteren van de kennis en expertise die nodig is in het speciaal onderwijs.

Tot op heden werd De Oranjeschelp bestuurd door Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving (CPOV), een bestuur voor scholen in voornamelijk regulier basisonderwijs. De samenwerking tussen De Oranjeschelp en De Onderwijsspecialisten is niet nieuw. Het afgelopen jaar heeft al veel kennisuitwisseling plaatsgevonden, onder meer op het gebied van onderwijskwaliteit. Deze samenwerking werd door beide besturen goed gewaardeerd en heeft geleid tot een positieve beoordeling van de Onderwijsinspectie voor De Oranjeschelp. Om ervoor te zorgen dat leerlingen van De Oranjeschelp in de toekomst optimaal kunnen blijven profiteren van de aanwezige kennis en expertise op het gebied van speciaal onderwijs, zijn beide besturen in mei 2013 overeen- gekomen De Oranjeschelp bestuurlijk onder te brengen bij De Onderwijsspecialisten.

Na de medezeggenschapsraden en de gemeente Veenendaal, heeft nu ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toestemming gegeven voor de bestuursoverdracht. Op 1 januari 2014 zal
De Oranjeschelp formeel deel uit maken van De Onderwijsspecialisten. De bestuursoverdracht heeft geen invloed op de werkgelegenheid. De samenwerking met Reinaerde Zorg op de huidige locatie aan de David Tenierslaan blijft ongewijzigd. 

© Nationale Onderwijsgids