hoorn wildeschool ster westenberg opening

HOORN - Morgen verricht wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn de officiële opening van de West-Friese vestiging van de Burgemeester de Wildeschool in Hoorn. Ook De Ster, die op dezelfde locatie is gevestigd, wordt woensdag geopend. Dat meldt Hoorngids.nl.

Op de Burgemeester de Wildeschool volgen West-Friese kinderen met ernstige spraak- en taalmoeilijkheden speciaal onderwijs. De Ster biedt onderwijs aan peuters die moeite hebben met taal en spreken.

Wethouder Westenberg is verheugd over de nieuwe vestiging van de school in zijn gemeente. De hoofdvestiging van de Burgemeester de Wildeschool bevindt zich in Schagen. Kinderen hoeven voortaan minder lang te reizen.

Doordat ouders hun kinderen nu vaker zelf naar school brengen, ontstaat bovendien meer contact tussen ouders en leerkrachten.

De Burgemeester de Wildeschool telt 26 leerlingen (4-8 jaar), De Ster negen leerlingen (2-4 jaar). West-Friese leerlingen die slechthorend zijn, blijven vanwege de benodigde specifieke expertise onderwijs krijgen op de hoofdlocatie in Schagen.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres