Politie

UTRECHT (Novum) - De politie houdt extra toezicht bij scholen in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern in verband met een mogelijke kinderlokker. Deze week maakten twee kinderen in die wijken er melding van te zijn aangesproken door een onbekende man, vorige week gebeurde hetzelfde bij drie andere kinderen, meldt een woordvoerder van de politie woensdag.

Dinsdag werd een 10-jarig meisje in de buurt van een basisschool in Leidsche Rijn door een onbekende man aangesproken. Hij stelde haar vragen die het meisje als onprettig ervoer. De man achtervolgde haar vervolgens tot aan haar huis en belde daar ook aan.

Deze week kwam al eerder een melding bij de gemeente binnen van een kind dat ook bij een school was benaderd door een man. Deze meldingen worden samen met die van vorige week onder de loep genomen. Of het om dezelfde man gaat is niet bekend. "Dat wordt nu onderzocht", aldus de zegsvrouw. Omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd, wil de politiewoordvoerder tot dusverre niet van een kinderlokker spreken.

In het voorjaar kwamen in Leidsche Rijn ook al meldingen binnen van een mogelijke kinderlokker. Daarbij liepen de werkwijze, het signalement en de locatie van de dader echter sterk uiteen. Er is toen niemand aangehouden.

Bij alle basis- en middelbare scholen in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn blijft de komende tijd extra politiesurveillance actief totdat meer duidelijk is over de meldingen.