Normal_10136

KEULEN - In de kelders van het anatomisch instituut van de Universität zu Köln zijn ongeveer honderd lijken in verregaande staat van ontbinding aangetroffen, zo meldt de Gelderlander.

De leider van het instituut, professor Jürgen Koebke, werd op 23 februari dood aangetroffen, nadat hij zichzelf door middel van messteken van het leven had beroofd. In een afscheidsbrief wees Koebke op de misstanden binnen het instituut. Het is niet bekend of die misstanden ook aanleiding vormden voor de zelfmoord van de medicus.

De lijken waren ter beschikking gesteld aan het anatomisch instituut als leerobjecten voor studenten van de Universiteit van Keulen. De gevonden lichamen hadden echter al lang begraven moeten zijn. Van drie lijken viel de identiteit niet meer te achterhalen.

In de ongekoelde kelder werden nog meer menselijke resten aangetroffen en emmers met veelzeggende etiketten als 'neuzen', 'embryo's' en 'haaienkoppen'. De emmers bleken er volgens de datering op de etiketten al jaren te staan.

Ook werd een afgesloten kamer ontdekt waarvan de inhoud door de vinders werd omschreven als een 'scène uit een horrorfilm'. De Keulse universiteit heeft een speciale commissie ingesteld die de misstanden gaat onderzoeken. De Duitse justitie is niet ingeschakeld.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink

Foto: D-Kuru