Normal_will_you_shake_on_it

HOOGEVEEN – Morgen zullen drie voortgezet onderwijsinstellingen in Drenthe een overeenkomst ondertekenen tot verdergaande samenwerking. De overeenkomst is een bestuurlijk gevolg van een in de praktijk steeds intensiever wordende samenwerking.

Al enkele jaren blijkt dat de drie onderwijsinstellingen, De Nieuwe Veste in Coevorden, het Esdal College met vestigingen in Borger, Emmen en Oosterhesselen en het RSG Wolfsbos in Hoogeveen, elkaar veel te bieden hebben op diverse thema’s. Om die verbinding een bestuurlijk cachet te geven en te verankeren in de organisaties, hebben zij besloten te komen tot de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

De partijen willen door samen te gaan werken hun bedrijfsvoering versterken. De drie openbare scholen stellen thematische werkgroepen in om zo bepaalde thema’s gezamenlijk op te pakken en te verbeteren. Daarnaast is gedurende de overeenkomst te bezien of en hoe op andere aspecten van hun functioneren (zoals onderwijskwaliteit, werkgeverschap, bestuurskracht en openbare identiteit) voordelen van samenwerking gerealiseerd kunnen worden.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen