Normal_geld_briefgeld

RIJSSEN-HOLTEN - Sommige ouders hebben het niet breed. En dat merken hun kinderen natuurlijk ook. Zij kunnen bijvoorbeeld niet lid worden van een sportvereniging of hebben te weinig geld voor nieuwe kleding. Met het Jeugdcultuurfonds wil de gemeente Rijssen-Holten ervoor zorgen dat ook kinderen van minder draagkrachtige ouders meedoen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur.

Hoe werkt het Jeugdcultuurfonds? Een ouder of sportvereniging kan zelf geen aanvraag indienen. De aanvraag voor lesgeld of contributie wordt gedaan door een intermediair, bijvoorbeeld een docent of huisarts. De consulent van het fonds beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor een bijdrage in de kosten. Deze bijdrage bedraagt maximaal 225,00 euro voor sport en 450,00 euro voor cultuur. Als een aanvraag is toegekend, vindt rechtstreekse betaling plaats aan bijvoorbeeld de sportclub of aan de winkel waar kleding is gekocht.

Intermediairs kunnen voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar een aanvraag indienen. Het gaat om kinderen die om financiële redenen niet structureel kunnen sporten of niet aan muziekles kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld kinderen van gezinnen die leven van een bijstandsuitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder de inkomensgrens van 110% voor minima.

Via persbericht gemeente Rijssen-Holten

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres