Dijkgraaf ontvangt pakket oplossingen om mentale druk mbo'ers te verlagen

Radioprogramma Spraakmakers zal maandag 19 juni een uitzending maken vanuit de werkkamer van Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf. Presentator Ghislaine Plag zal samen met mbo-studenten een pakket met oplossingen aanbieden aan de minister. Deze oplossingen moeten de mentale druk op mbo-studenten verlagen. Dat meldt NPO Radio 1. 

Van de jongeren heeft 16 tot 20 procent ernstige psychische klachten. En er is te weinig aandacht voor de positie van mbo-studenten. Daarom maakt het radioprogramma Spraakmakers zich hard voor deze groep studenten. 

Vijf oplossingen 

De afgelopen drie maanden is er al in verschillende uitzendingen aandacht geweest voor het probleem en op zoek gegaan naar oplossingen. Uiteindelijk is er, na veel gesprekken voeren met betrokkenen, een pakket van vijf oplossingen gekomen.

De oplossingen, die maandag pas bekend worden gemaakt, moet de mbo-studenten helpen om stress te verminderen, mentaal weerbaarder te worden en hen meer de ruimte geven om hun eigen regie uit te voeren. 

Tweede uur Spraakmakers 

Het tweede uur van Spraakmakers (10.30 uur tot 11.30 uur) zal maandag 19 juni in het teken staan van de oplossingen en het aanbieden daarvan aan minister Dijkgraaf. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk
Beeld: Martijn Beekman