Normal_aula_pauze_hbo_mbo_wo_universiteit_studenten

Het ROC Nijmegen wil zoveel mogelijk voorkomen dat studenten voortijdig stoppen met hun opleiding. Om schooluitval aan te pakken, krijgen studenten nu vaker extra begeleiding van schoolbegeleiders, maatschappelijk werkers en schoolartsen. De school wil met de extra maatregelen weer tot de beste ROC’s van het land horen. Dat meldt het AD.

De extra hulp geldt bijvoorbeeld voor studenten met dyslexie, medische aandoeningen, schulden of problemen thuis. In 2014-2015 ging dat om iets minder dan de helft van de studenten. "Al voordat een nieuwe student begint aan een opleiding op het ROC Nijmegen, wordt met de jongere bekeken of de studiekeuze de juiste is", zegt beleidsmedewerkster José Kosters.

Vreemd genoeg heeft de schoolbegeleiding tot nog toe niet geleid tot minder uitval. Vergeleken met 2014-2015 stopten het afgelopen jaar 25 procent meer jongeren met hun studie. Dat leidde er ook toe dat het ROC nu in de middenmoot staat op de landelijke ranglijst vroegtijdige schooluitval. Om weer tot de beste mbo-vestigingen te horen, hoopt de school dat de extra maatregelen vanaf nu wel aanslaan, zodat meer studenten hun opleiding afronden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids