MBO Uitblinker 2015 Jordy van Tongeren, foto: Facebook

De MBO Uitblinker van het jaar 2015 is Jordy van Tongeren van ROC Tilburg. De student Sociaal Werk werd gisteravond tijdens het Uitblinkersgala verkozen tot landelijk ambassadeur van het middelbaar beroepsonderwijs. Uit handen van minister Bussemaker van Onderwijs en MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl ontving hij bovendien een geldprijs van 2500 euro voor persoonlijke ontwikkeling. Dit meldt de MBO Raad.

Van Tongeren moest zich met nog drie andere finalisten aan de vakjury presenteren tijdens de finale op het Uitblinkersgala. De jury was erg onder de indruk van de maatschappelijke inzet van de student. Zo zamelt hij met zijn website Small Effort geld in om de wensen van mensen met terminale kanker te kunnen uitvoeren. “Met een klein gebaar heeft hij iets groots bereikt”, aldus voorzitter Jan van Zijl namens de jury. Van Tongeren is trots op zijn overwinning. “Dit is het toppunt van waardering. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze kans krijg. Ik ga heel erg mijn best doen!, zegt de student na het in ontvangst nemen van zijn prijs.

De Uitblinkerswedstrijd is een initiatief van de MBO Raad en werd dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Met de verkiezing wil de organisatie het middelbaar beroepsonderwijs op een positieve manier onder de aandacht brengen en laten zien dat het een onderwijsvorm is om trots op te zijn, barstensvol talent. De Uitblinkers zijn studenten van het mbo die zich door hun bijzondere prestatie tijdens de opleiding of stage onderscheiden. Zij worden ieder jaar gekozen door studenten van hun eigen school en voorgedragen voor de landelijke verkiezing. Dit jaar deden 47 scholen mee.

© Nationale Onderwijsgids