Logo_roc_leiden_logo

Bestuursvoorzitter van ROC Leiden, Ricardo Winter, roept de politiek op om de onderwijsinstelling nog een kans te geven. De bestuursvoorzitter haalt aan dat een faillissement van de school bijna vier keer zoveel gaat kosten als het reddingsplan. Minister Bussemaker van Onderwijs wil in totaal 40 miljoen euro in de mbo-instelling investeren, een faillissement inclusief wachtgeld zou 150 miljoen euro gaan kosten. Dat meldt de Volkskrant.

Winter is van mening dat de mbo-instelling hard op weg is naar herstel, hij haalt hierbij de verbeterplannen voor de opleidingen aan. Maar vorig week werd bekend dat de Onderwijsinspectie vijf opleidingen van de ROC negatief heeft beoordeeld. De opleidingen moeten worden gesloten omdat ze onvoldoende kwaliteit bieden.

Volgens de bestuursvoorzitter is een faillissement een rampscenario waar de leerlingen de dupe van worden. De mbo-instelling heeft voor 1 juli 18 miljoen euro nodig om faillissement te voorkomen. Mocht de school wel failliet gaan, dan komen zo'n 9000 leerlingen en 700 medewerkers op straat te staan. Morgen gaat de Tweede Kamer stemmen over het lot van ROC Leiden.

© Nationale Onderwijsgids