Normal_zorg_studie_leerling_verpleging_verpleegkundige_student

Voor studenten die net afgestudeerd zijn en in het werkveld terecht komen blijkt de kloof tussen de opleiding en de praktijk nog vrij groot te zijn. Daarom gaan twee hogescholen en een mbo-instellingen samenwerken met drie regionale zorginstellingen. Door de samenwerking moet ervoor gezorgd worden dat theorie en praktijk beter op elkaar aansluit. Dat meldt Omroep West.

Maandagavond hebben ROC Mondriaan, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, het HagaZiekenhuis, Stichting Medisch Centrum Haaglanden en het Bronovoziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is ontstaan om het probleem te verhelpen dat de dagelijkse praktijk sneller verandert dan de opleidingen. Dit zorgt voor de kloof tussen opleiding en praktijk.

Gezamenlijke projecten die door de samenwerking opgezet worden moeten ervoor zorgen dat deze kloof kleiner wordt. Bij projecten valt te denken aan masterclasses op scholen die gegeven worden door deskundigen uit de ziekenhuizen en het is de bedoeling dat docenten vaker op bezoek gaan bij de zorginstellingen. Hierdoor worden de studenten voorzien van de meest actuele kennis.

© Nationale Onderwijsgids