Normal_happykansklas
Leerlingen van het ROC Horizon College hebben een filmpje gemaakt voor het Happy Project van Pharrell Williams. Op het filmpje zijn mensen te zien die dansen op Williams liedje ‘Happy’. Aanleiding voor de mbo-leerlingen om mee te doen aan het Happy Project was de arrestatie van zes jongeren in Teheran. 
 
Van over de hele wereld plaatsen jongeren filmpjes op de site www.wearehappyfrom.com. De leerlingen van het Horizon College willen laten zien dat wij in Nederland de vrijheid hebben om onszelf dansend te uiten. De leerlingen maken deel uit van de Kansklas van het Horizon College, locatie Alkmaar. In de Kansklas zitten jongeren die om wat voor reden dan ook gestopt zijn met hun mbo-opleiding en een nieuwe keuze moeten maken. 
 
Plannen maken en taken verdelen
Toen het idee geboren was om ook een filmpje te maken voor het Happy Project, werden er onmiddellijk plannen gemaakt en taken verdeeld. Een leerling maakte een choreografie voor een dans, anderen regelden camera’s en maakten flyers om uit te delen op straat. Op de flyer stond de vraag om mee te dansen in vier talen opgesteld en de vermelding van de website waarop mensen het filmpje kunnen bekijken. 
 
Leerdoelen
Iedereen schreef voor zichzelf één of meerdere leerdoelen op. De één wilde leren samenwerken, anderen wilden initiatief nemen, mensen aan durven spreken, mensen motiveren of dansen in het openbaar. Iedereen heeft zijn eigen leerdoelen ruimschoots behaald. De zeven enthousiaste leerlingen hebben onder begeleiding van hun docent geleerd dat als je snel en doordacht te werk gaat, je veel succes kunt boeken. 
 
Om de film te zien klik hier (korte video) of hier (lange video). 
 
© Nationale Onderwijsgids