Jet Bussemaker

DEN HAAG – Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft vrijdag bekend gemaakt dat MBO studenten binnenkort beter techniekonderwijs door het Centra voor Innovatief Vakmanschap kunnen gaan volgen. Hierin werken ondernemers, wetenschappers, docenten en studenten intensief samen. Studenten zullen dan beter de mogelijkheden in de techniek te zien krijgen. Dit meldt de rijksoverheid.

Volgens Bussemaker is het belangrijk dat de beroepsopleidingen worden gericht op de werkzaamheden in het regionale bedrijfsleven. Door onder anderen studenten een deel van de opleiding binnen een bedrijf te laten volgen. De Centra voor Innovatief Vakmanschap en onderwijsinstellingen nemen zelf het initiatief om samen te werken aan beter techniekonderwijs.

Door de samenwerking tussen de ondernemers,wetenschappers,docenten en studenten zullen de opleidingen, onderzoek en het bedrijfsleven sterk verbonden zijn. Door middel van deze oefenfabriek hoopt minister Jet Bussemaker dat er meer goed opgeleide vakspecialisten het bedrijfsleven ingaan omdat daar veel behoefte aan is.

Nationale Onderwijsgids / Frank Soumahu