Normal_kinderopvang_peuter

Vanaf januari 2017 kunnen alle Arnhemse peuters vanaf twee jaar twaalf uur per week naar de peuterschool. De gemeente trekt daar jaarlijks 800.000 euro voor uit. De gemeente komt hiermee in de buurt van het advies van de SER die pleitte voor 18 uur opvang per week. Dat meldt gemeente Arnhem.

In de leeftijd van 2 tot 5 maken kinderen grote stappen door in hun ontwikkeling. In die periode wordt ook duidelijk of een kind eventueel meer of minder aandacht behoeft. Het is dan van belang om die kinderen tijdig en goed in beeld te hebben. De peuterschool voorziet in deze behoefte. Onderwijswethouder Ron König: "Met dit besluit maken we het mogelijk dat alle peuters in Arnhem zich al spelenderwijs kunnen voorbereiden op school. Hiermee lopen we ruim voor op de plannen van minister Asscher die het ontwikkelrecht van peuters in 2020 geregeld wil hebben."

Om de zes extra uren peuteropvang opvang betaalbaar te houden voor mensen met lage inkomens gaat de gemeente deze zes extra uren gratis aanbieden. Ouders kunnen voor de eerste zes uur kinderopvangtoeslag krijgen. Ouders met een laag inkomen krijgen daarnaast een gemeentelijke korting. Om ouders van peuters te wijzen op de verruiming van het aanbod voor kinderopvang zal de gemeente in samenwerking met partners uit het veld in het najaar een campagne starten.

© Nationale Onderwijsgids