Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

Auris lanceert een nieuwe app 'Van nul tot taal'. Met deze app kunnen ouders en medewerkers in de kinderopvang leren hoe ze de taalontwikkeling bij jonge kinderen kunnen stimuleren. De app staat vol taaltips, ondersteund met voorbeeldfilmpjes. Dat meldt Auris.

5 tot 7 procent van de Nederlandse kinderen heeft een vorm van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Deze stoornis wordt lang niet altijd herkend. Door de juiste aanpak thuis en op school kan soms erger worden voorkomen. Auris heeft de app speciaal gemaakt oor ouders van kinderen met een TOS, maar ook ouders van jonge kinderen zonder deze stoornis en medewerkers in de kinderopvang kunnen voordeel hebben bij de informatie en filmpjes.

De app helpt ouders en medewerkers in de kinderopvang om bewuster en spelenderwijs om te gaan met taal. De app bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bevat handige tips ingedeeld op leeftijd. Het andere deel is voor ouders die de 'Tas vol taal' gebruiken. Dit is een tas vol spelletjes en materialen die ouders te leen krijgen om thuis met hun kind spelenderwijs taal te oefenen. Ouders die deze tas niet hebben kunnen gebruikmaken van de tips en voorbeeldfilmpjes. 

© Nationale Onderwijsgids