Normal_geld_munten

Oud-imam Abdullah Haselhoef gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank van Den Haag van vorige week waarin hij werd veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf wegens fraude met de kinderopvangtoeslag van 2002 tot 2011. Dit vonnis staat haaks op het vonnis in deze zelfde zaak van 2013 waarin het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk werd verklaard vanwege fouten begaan in het onderzoek.

Het OM eiste in 2012 al drie jaar gevangenisstraf tegen Haselhoef wegens fraude met zijn gastouderbureau in Den Haag. Hij zou vijf jaar lang hebben gerommeld met aanvragen voor kinderopvangtoeslag en daarmee de Belastingdienst voor twee miljoen hebben opgelicht. De rechtbank oordeelde destijds dat het OM ten onrechte uit ging van illegale praktijken en had de 'imam' niet mogen vervolgen. Het gerechtshof nam een andere beslissing en verwees de zaak terug naar de rechtbank.

Haselhoef ergert zich aan de ongenuanceerde berichtgeving in de media over deze zaak omdat daarbij nog steeds wordt vermeld dat hij begin deze eeuw in opspraak raakte als "valse imam" omdat hij nooit een imam opleiding gevolgd heeft. 

© Nationale Onderwijsgids