Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

Kinderopvangorganisatie Triangel, die eerder deze maand failliet werd verklaard, wordt overgenomen door Stichting Kinderopvang Borne. De kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van Triangel gaan verder onder de naam Stichting Kinderopvang Hof van Twente. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid voor de ouders van de kinderen. Ook voor het personeel zal binnenkort meer duidelijk worden. Dit meldt RTV Oost.

Het merendeel van het bestaande personeel behoudt zijn of haar baan. Van de 44 werknemers zullen vijf mensen moeten vertrekken. Het bestuur van Bornse kinderopvangorganisatie kan echter nog niet zeggen wie deze vijf mensen precies zullen zijn. Voorzitter Michel Leermakers hoopt in de eerste week van januari hierover meer bekend te kunnen maken, zodat het personeel snel weet waar het aan toe is.

Het pedagogisch beleid op de voormalige locaties van Triangel zal niet veranderen. Beide organisaties hebben een zelfde identiteit, zegt Leermakers, waardoor het niet nodig is om aanpassingen te maken in beleid op de overgenomen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Kindercentra Triangel moest eerder deze maand een faillissement aanvragen omdat de kinderopvang te kampe had met een dalend aantal kinderen als gevolg van de economische crisis. Hierdoor raakte de opvang in financiële problemen. Om deze problemen op te lossen is het nodig om de locatie aan de Rozenstraat in Goor te sluiten. “Die was te duur”, zegt voorzitter Leermakers van Stichting Kinderopvang Borne. De andere locaties blijven open. De kinderen die naar de Rozenstraat gingen, zullen worden opgevangen door de andere locaties.

© Nationale Onderwijsgids