Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Brancheorganisatie Kinderopvang laat weten dat de onderhandelingsdelegaties van de brancheorganisatie en de vakbonden tot een onderhandelingsakkoord zijn gekomen over een nieuw cao kinderopvang. Na uitvoerig overleg is er nu een pakket van afspraken gemaakt die volgens de delegatie recht doet aan de huidige marktsituatie van de sector. Ook zou het passen binnen het mandaat dat al eerder was vastgesteld. Dat meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Het onderhandelingsakkoord heeft een looptijd van 1 jaar, van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015. Met ingang van 1 november 2015 worden de bedragen van de salarisschalen met 1 procent verhoogd. In het nieuwe akkoord is de stagevergoeding nog steeds niet verplicht. Ook wordt er in de preambule een tekst opgenomen om zo te komen tot evenwichtige flexibiliteit en het voorkomen van doorgeslagen flexibiliteit. In het cao wordt een omschrijving opgenomen van licht huishoudelijk werk voor pedagogisch medewerkers. Dit zijn werkzaamheden die voortvloeien uit of samenhangen met het werken met kinderen. 
 
De cao-partijen willen middels herverzekering uitvoering geven aan handhaving van de huidige hoogte, opbouw en duur van de WW in het derde WW-jaar. Tot slot komt met het nieuwe onderhandelingsakkoord het onderscheid tussen A- en B-bepalingen te vervallen, omdat hier in de praktijk weinig gebruikt van wordt gemaakt. Ook zou dit de cao onnodig ingewikkeld maken. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 16 september wordt het akkoord toegelicht en wordt er een stemming gehouden. 
 
© Nationale Onderwijsgids