Normal_geld_brief
De bestuursvoorzitter van kinderopvangbedrijf Smallsteps is opgestapt. Dat Jean-Pierre Bienfait terugtreedt staat te lezen in een interne nieuwsbrief aan het personeel. Bienfait was ook werkzaam bij het bedrijf toen het nog Estro was. Hij ontving tweemaal een bonus tijdens het faillissement en de doorstart. Dit meldt NRCQ. 
 

Toen Estro in juli failliet ging en direct een doorstart maakte, was Bienfait werkzaam in het bestuur. In de maanden voordat Estro failliet ging kreeg Bienfait tweemaal een bonus, aldus de NRC. In april werd een bonus van 41.000 euro overgemaakt naar Bienfait. Hoewel Bienfait pas sinds november in dienst was, was de bonus voor het jaar 2013. In juni ontving Bienfait nog een bonus van 25.000 euro. Er wordt momenteel door de curator onderzocht of deze bonussen onrechtmatig uitgekeerd zijn. Als dat zo is kunnen ze teruggevorderd worden. 

Bienfait noemt als reden voor zijn vertrek de 'onrust en commotie' die na het faillissement en de doorstart van Estro/Smallsteps zijn ontstaan. “De branche en het bedrijf moeten nu tot rust komen”, aldus Bienfait. “Ik heb geconcludeerd dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en het stokje door moet geven.” Smallsteps wil niet zeggen of hij een vertrekpremie ontvangt. 

In de nieuwsbrief aan het personeel staat te lezen dat Bienfait op eigen initiatief vertrekt. Er wordt echter door ingewijden gezegd dat er intern kritiek op het functioneren van de bestuursvoorzitter was. Bienfait herkent zich hier niet in, zo zegt hij. Bienfait zou daarnaast ook een slechte werkrelatie hebben gehad met zijn financieel directeur, Kris Geysels. De bestuursvoorzitter wil hier niet op ingaan. Geysels is benoemd tot tijdelijke bestuursvoorzitter. 

© Nationale Onderwijsgids