Normal_tuinieren_groen

Kindercentrum Lisa Dak kreeg donderdag het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang uitgereikt door de Stichting Groen Cement. 2014 is uitgeroepen tot het jaar van de Groene Kinderopvang, zo ook voor het antroposofische kindercentrum Lisa Dak aan de Mozartlaan in Den Haag welke opvang biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Voor de feestelijke uitreiking zijn de locatie en de medewerkers eerst onderworpen aan een grondige inspectie door  de ‘metselaars’ van de Stichting Groen Cement. Zij concluderen dat de natuurrijke en groene kinderopvanglocatie Lisa Dak het kwaliteitsmerk verdient.

Om het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang te ontvangen, moest het kindercentrum aan maar liefst 27 kenmerken voldoen die allen in het teken staan van natuurbeleving voor kinderen. Zo is bijvoorbeeld een aantal medewerkers van het kindercentrum aangemeld als ‘vrij metselaar’ bij de stichting Groencement. Dit zijn pedagogisch medewerkers die met hart voor natuur en kinderen mee willen denken, inspireren en helpen en zelf daardoor ook meegroeien! Zij legden contacten met externe organisaties op het gebied van natuur- en milieueducatie en zetten een samenwerking op. Daar waar nodig zijn kleine aanpassingen aan de locatie gedaan en spullen aangeschaft, maar in de basis was het kindercentrum altijd al ‘groen’. Kindercentrum Lisa Dak is trots en onderscheidt zich sinds 4 september officieel met het kwaliteitskeurmerk Groene Kinderopvang. 

© Nationale Onderwijsgids