Normal_peuterspeelzaal

Kinderopvangorganisaties SKAR en Korein onderzoeken of samenwerking financieel haalbaar is. Ondanks de grote topografische afstand tussen beide organisaties, SKAR zit in Arnhem en Korein in Eindhoven, hopen de bestuurders dat samenwerking de kosten kunnen drukken. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

SKAR en Korein werken al samen binnen het landelijke netwerk KINDwijzer voor maatschappelijke kinderopvangorganisaties. De organisaties onderzoeken nu of een intesievere samenwerking mogelijk is. Voor de zomervakantie moet bekend worden of samenwerking loont.

Als het lukt om de overheadkosten met de samenwerking naar beneden te krijgen, willen de besturen de vrijgekomen middelen investeren in kwaliteit van de dienstverlening. Ook willen de organisaties dan nieuwe diensten ontwikkelen. “Op deze manier kunnen we ouders, kinderen en samenwerkingspartners nog beter van dienst zijn en blijft de continuïteit van onze organisaties gewaarborgd. Nu én in de toekomst”, zegt Anneke Bouwmeester van SKAR. Wat de gevolgen zullen zijn voor de medewerkers, ouders en andere belanghebbenden moet tevens voor de zomer bekend worden.
 
© Nationale Onderwijsgids