Studentes mogen van de rechter in studentenhuis blijven wonen

Twee studentes uit Delft hebben een overwinning behaald in een conflict met de verhuurder van hun studentenhuis. De eigenaar sleepte de twee studentes voor de rechter omdat zij het pand niet wilden verlaten. De studentes mogen van de rechter blijven, en dat is niet het enige. De twee vrouwen gaan ook een lagere huur betalen. Dat meldt Omroep West. 

Vijf studentes woonden tot voor kort in het studentenhuis. Nadat de verhuurder bekend maakte te stoppen met de verhuur vertrokken drie van de vijf. Alleen de twee overgebleven studentes konden geen andere woning in Delft vinden.

Niet terug naar hun ouders 

Voor beide studentes was het niet mogelijk om terug te keren naar hun ouders. Als ze college hebben zou de ene anderhalf uur moeten reizen en de andere tweeënhalf uur.

De verhuurder wilde het pand vanwege gezondheidsklachten verkopen. Hij beweerde tegen de rechter dat hij met maar één bewoonster een huurcontract had afgesloten. De overige studenten mocht zij erbij zoeken. De hoofbewoonster had een andere woning gevonden, en daarom zouden de overgebleven studentes niet meer in het studentenhuis mogen wonen.

Huurovereenkomst 

De rechter ging hier echter niet in mee. De overgebleven studentes vallen ook onder de huurovereenkomst en kunnen niet zomaar op straat worden gezet. Daarnaast vindt de rechter het ook niet eerlijk dat de studentes nu met zijn tweeën de huur voor het hele pand moeten betalen. Ook voor de drie kamers die nu leeg zijn. Daarom bepaalde de rechter dat de studentes alleen maar voor hun eigen kamer huur hoeven te betalen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk